SCHOLEN

De ontwikkelingen op ICT gebied veranderen snel. De programmatuur geschreven voor scholen, vragen steeds meer om veilige en betrouwbare opzet van programma’s en data. Mede door de ontwikkelingen van gebruikers, moet er op een andere manier worden gekeken naar de bescherming van ( gevoelige ) data en verlies van gegevens. Dit moet door ons worden gedaan door een doorontwikkelde ICT omgeving aan te bieden

Wij hebben daarom een concept uitgewerkt waarin wij een verregaande beveiliging kunnen aanbieden op het gebied van “verkeerd” gebruik van de computer en/of het internet alsmede bescherming van gegevens.

Hoe zit dit er nu uit?
De server wordt als Terminal server ingericht. Dat betekent dat men zowel op de cliënt computers kan inloggen, maar ook op de server zelf kan een cliënt omgeving worden gecreëerd. Door middel van gecentraliseerde gebruikersinstellingen ( Bureaublad en Profiel ) ziet men altijd zijn eigen omgeving.

Met andere woorden, u bent niet meer gebonden aan 1 werkplek. Waar u ook inlogt, u ziet altijd uw eigen bureaublad en uw eigen programma’s. Dit kan op school, maar net zo goed vanuit uw eigen huis. Programma’s zoals het leerlingvolgsysteem ( LOVS ) of Winsas kunnen vanuit huis worden bijgewerkt. Mail kan worden gelezen en beantwoord.

Voor de leerlingen worden er account aangemaakt die een vergaande beveiliging hebben. Zij kunnen geen veranderingen in het systeem teweegbrengen zodat er weinig tot geen verstoringen plaats vinden binnen uw ICT gebied.
De back-up van data gebeurt d.m.v. een door ons uitgetest procédé, welke extern ( buiten de server ) wordt opgeslagen. Door middel van een logfile wordt u op de hoogte gehouden van de werking van de back-up en eventuele storingen

Wat zijn nu de voordelen van deze opzet :
• hoog beveiligingsniveau
• centrale aansturing van rechten voor elke cliënt en elke PC
• gecentraliseerde gebruikersinstellingen
• veilige back-up, met logfiles
• lage onderhoudskosten aan de server
• vast contactpersoon, snelle respons tijden

Het onderhoud van de server en het oplossen van softwarematige problemen kan door middel van remote ( op afstand overnemen van de computer ) gebeuren. Natuurlijk vinden wij een persoonlijk contact ook zeer belangrijk. Wij zullen daarom ook regelmatig een bezoek bij u op school brengen.

Waarom nu Custom Computers als ICT bedrijf voor uw school?
Wij zijn een bedrijf die meer dan 15 jaar actief is in het systeembeheer op diverse scholen in Kampen. Voor deze scholen verzorgen wij naast het systeembeheer ook de implementatie van de software voor scholen. Het expertise niveau ligt bij ons dan ook op een hoog niveau. U krijgt bij ons een vast contactpersoon zodat u verzekerd kunt zijn dat degene die u spreekt de juiste kennis heeft qua ICT gebied op uw school.

De binding met de klant is voor ons zeer belangrijk. U heeft ons nodig als ICT bedrijf, maar wij hebben u ook nodig als klant.
Daarom hebben wij aan het eind van elk schooljaar een evaluatiegesprek met u op school. Hierin bespreken we het afgelopen schooljaar en maken een plan voor het nieuwe schooljaar.

U krijgt van ons de juiste kennis en expertise tegen een goede kostprijs.